מאמרים
 
אודות
 
צור קשר
תרגום:
א
א
א
מילון עברי עברי
מילים נרדפות
צירופים וביטויים
ראשי תיבות
מילון עברי אנגלי בטא
גימטריה
חרוזים
בירה - מילון מונחים
א
ב
ג
ד
ה
ו
ז
ח
ט
י
כ
ל
מ
נ
ס
ע
פ
צ
ק
ר
ש
ת
אחר
 
א
שיעור האלכוהול בנוזל, למשל במשקה חריף או בדם
בירה המותססת מלתת, כשות ושמרים בטמפרטורה גבוהה יחסית, בתסיסה עילית, לרוב בעלת אחוז אלכוהול לא גבוה ולעתים עם טעמים מתוקים או פירותיים
תרכובת משכרת הנמצאת במשקאות חריפים, וכמו-כן משמשת בתעשייה, ברפואה ועוד
משקאות חריפים ומשכרים, כגון ויסקי, וודקה, יין, בירה וכו'. "תבואו למסיבה, יהיה הרבה אלכוהול."
ב
משקה אלכוהולי המופק מהתססת דגנים
בירה המבוססת בעיקר על חיטה
שם כללי לבירה אלכוהולית בעלת גוון כהה, מסוגים שונים
בירה המבוססת בעיקר על חיטה; בירה בהירה
שם כולל לבירה אלכוהולית, בניגוד ל'בירה שחורה' שאינה אלכוהולית
בירה שנמזגת ישירות מחבית
משקה כהה ומתוק, המיוצר מלתת אך אינו מכיל אלכוהול כלל, או ברמה זניחה
בירה שייצרו במבשלה קטנה
בירה המבוססת בעיקר על חיטה; בירה בהירה
הכנסת נוזל לבקבוק, לרוב לצורך הפצה ומכירה
מיכל קטן לאחסון נוזלים, עשוי בד"כ מזכוכית או מפלסטיק, בעל חלק עליון צר שבקצהו פתח
התקן בקצה צינור למזיגת בירה מחבית
מי שעומד מאחורי בר בפאב, מסעדה וכד', מכין ומגיש משקאות או אוכל; מוזג
הכנת משקה אלכוהולי, כגון בירה, באמצעות התססה
ה
הנבטה וקלייה של דגנים, לרוב שעורה או חיטה, בדרך כלל כחומר גלם להכנת בירה. הכנת לֶתֶת
הפיכת סוכר לאלכוהול, חומצה או גז, הבאת חומר לכדי תסיסה
ח
מיכל גלילי ולרוב מתכתי לאחסון והגשה של בירה. גודל חבית בירה נע בין כ-58 ליטר בשיטה האמריקאית, ל-50 ליטר בשיטה האירופאית, וקיימות גדלים נוספים כגון 30 ליטר, 20 ליטר ועוד
מיכל גלילי ולרוב מתכתי לאחסון בירה. גודל חבית נע בין כ-58 ליטר בשיטה האמריקאית, ל-50 ליטר בשיטה האירופאית, וקיימות גדלים נוספים כגון 30 ליטר, 20 ליטר ועוד; קֶג
צמח ממשפחת הדגניים המשמש כמקור מזון עיקרי לאדם, במאכלים ומשקאות שונים שמבוססים על קמח או גרגרי דגן, כגון לחם, פסטה, עוגיות, עוגות, פשטידות, דייסות, דגני-בוקר, בירה, מאפים שונים ועוד רבים
ספל או כוס עם חצי ליטר בירה
כ
כלי לשתייה
צמח מטפס. מרכיב מרכזי בייצור בירה, מעניק לה מרירות משמש כחומר משמר ומייצב טבעי
ל
בירה המותססת מלתת, כשות ושמרים בטמפרטורה נמוכה יחסית, בתסיסה תחתית. מרבית הבירות המסחריות המוכרות הן מסוג לאגר
דגן, לרוב שעורה או חיטה, שעבר הנבטה וקלייה. משמש כמרכיב עיקרי בהכנת בירה
מ
מערכת לייצור בירה בבית, בכמויות קטנות וללא הפצה מסחרית
מבשלת בירה קטנה
מפעל או עסק קטן לייצור בירה
גרעיני דגן שעברו תהליך של הנבטה, קלייה וייבוש; לתת
בירה שחורה
ס
בירה כהה מאוד, בעלת מרקם סמיך
העברת חומר דרך מסננת
כוס גדולה ובדרך כלל עבה, בעלת ידית, בנפח מתאים למזיגת בירה מהחבית בכמות אופיינית, כגון חצי ליטר, פיינט, ליטר שלם, שליש ועוד
פ
מקום לשתיית משקאות אלכוהוליים
בירה מסוג אייל, בעלת צבע כהה וטעם מר ומתקתק
כלי סגור מפח למכירה והגשה של משקאות קלים או אלכוהוליים. "פחית משקה."
בירה מסוג לאגר, צלולה ובהירה, בעלת טעם פשוט ומריר
ספל בירה עם פיינט אחד של משקה, כ-0.568 ליטר בשיטה הבריטית, וכ-0.473 ליטר בשיטה האמריקאית
ק
יִבּוּשׁ מזון באמצעות חום
חומר שנוצר מגזים שנלכדים בחומר מוצק או נוזל, לדוגמא בגלי הים, באמבטיה ובכוס בירה
ש
ספל או כוס עם שליש ליטר בירה
סוג של פטריות, מפרקות סוכר, בשימוש באפייה ובייצור אלכוהול, משקאות אלכוהוליים
סוג של דגן, המרכיב הנפוץ ביותר של לֶתֶת המשמשת להכנת בירה
ת
מלא גזים או סודה, מוגז. "משקה תוסס."
כל הזכויות שמורות למילוג פרט לציטוטים מויקיפדיה, תחת רישיון CC ייחוס-שיתוף זהה 3.0; ציטוטים מהתנ"ך מ-tanach.us; תמונות יש לבדוק פרטנית | רשיונות | תנאי שימוש
עיצוב האתר - שלומית בן-צור - www.saluma-design.com