א
א
א




ואסאבי (שם מדעי: ''Wasabia japonica'') הוא מין יחיד בסוגו של צמח רב שנתי ממשפחת המצליבים המכונה גם "חזרת יפנית" ומקורו ביפן. הוא משמש בעיקר כתבלין ומגדלים אותו בשל גבעולו המיוחד אשר מעניק לו טעם חריף, פיקנטי ומעט מתקתק. הצמח דורש תנאים מיוחדים לגידולו ולכן הוא מהווה מוצר יקר ומבוקש בשוק. הוואסאבי מוערך במיוחד בשל טעמו החריף ומשמש במידה רבה להכנת רטבים ותבלינים במטבח היפני. השורש מכיל את רוב הטעם והוא החלק הנפוץ ביותר לשימוש, אם כי העלים והקנה מכילים גם כן חלק מהטעם. טעם הוואסאבי דומה לטעמו של צמח החזרת (''Armoracia rusticana''), שהוא צמח רב⁻שנתי נוסף ממשפחת הברסיקאים. ישנו הבדל עדין בטעם בין הצמחים, לעומת טעמה העוצמתי של החזרת, טעמו של הוואסאבי נעלם במהירות בפה, אך משאיר טעם מתוק שנשאר ללא תחושת צריבה. מתוך ויקיפדיה
utxtch
מלך ההכתבות
תרגול מהיר לכתיב מדויק
גם למבוגרים וגם לילדים
נסו עכשיו – ותראו את התוצאה
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו

מחשבון שמות עבריים
איילת, כרמי, תומר או יואל?
המחשבון שיעזור לכם לבחור את שם ילדכם
על סמך קריטריונים שונים, כגון
צליל, משמעות, פופולריות ועוד
השם שלי
מהו שמך הפרטי?
כינוי החיבה שלך (אם יש)
אופן כתיבת השם באנגלית

דווחו לנו על טעות
