א
א
א




חלבון בלתי ממיס בכמה דגנים היוצר צורה צמיגית ולכן מתאים להכנת לחמים
גלוטן (Gluten; בעברית: דבקן) הוא חלבון המצוי במשפחת הדגניים כחיטה, שעורה ושיפון. ייחודו של הגלוטן הוא ביכולתו (לאחר שספח כמות מספקת של מים) ליצור מעין "רשת מרחבית" בינו לחלקיקי העמילן שבקמח, ולכלוא בינו לסיבי הרשת בועיות פחמן דו⁻חמצני הנפלטות כתוצאה מפעילות השמרים בעת פירוק העמילן. פעולה זו נקראת 'תפיחה' והיא גורמת לגידול בנפחו של הבצק. תכונה זו של הגלוטן מאפשרת ליצור לחם במרקם אוורירי. גלוטן הוא חלבון התשמורת העיקרי בגרגר החיטה, ורכיבי הגלוטן השונים מהווים כ⁻90% מהחלבון בגרגיר החיטה. מתוך ויקיפדיה
כגלוטנים מילון - כגלוטנים הגדרה מילונית - מילון עיברי כגלוטנים
פירוש כגלוטנים - fdkuybho
מלך ההכתבות
תרגול מהיר לכתיב מדויק
גם למבוגרים וגם לילדים
נסו עכשיו – ותראו את התוצאה
הצטרפו לדף הפייסבוק שלנו

שירת הפזמניק / רוביק רוזנטל
בּורֶקָסים. שבתות בבית הכלא, בעיקר כלא שש. בעקבות הנוהג להגיש בכלא הצבאי בורקס בשבתות.
מתוך "שירת הפזמניק", המילון הצבאי הלא רשמי, מאת רוביק רוזנטל.
מחשבון שמות עבריים
איילת, כרמי, תומר או יואל?
המחשבון שיעזור לכם לבחור את שם ילדכם
על סמך קריטריונים שונים, כגון
צליל, משמעות, פופולריות ועוד
השם שלי
מהו שמך הפרטי?
כינוי החיבה שלך (אם יש)
אופן כתיבת השם באנגלית

דווחו לנו על טעות
